Ajuntament de Pont de Molins

Captcha image
  • Pont de Molins
  • Pont de Molins
  • Pont de Molins
  • Pont de Molins
  • Pont de Molins

Molí d'en Jordà

Sou a: Inici>Turisme>Arquitectura civil>Molí d'en Jordà
Molí d'en Jordà

Està situat a en l'antic nucli de Molins de la població de Pont de Molins, a la riba nord del riu Muga, al peu de la carretera GIV-5041 a les Escaules.

És un edifici aïllat de planta rectangular envoltat de construccions adossades, amb la coberta de teula de dues vessants i distribuït en planta baixa i tres pisos. La façana principal presenta només dos nivells d'obertures visibles, donat que la construcció està bastida en un marge. Les obertures de la planta baixa presenten el mateix tipus d'emmarcament, a mode de gran portal d'arc de mig punt amb l'emmarcament arrebossat i en relleu. Al pis hi ha finestres rectangulars, de la mateixa tipologia que les de la planta inferior. La façana està rematada per una cornisa motllurada. Els accessos a l'interior de l'edifici estan a la façana posterior. Hi ha un portal d'arc rebaixat emmarcat amb carreus de pedra i, al pis, finestres rectangulars. A la banda de ponent de la construcció hi ha dos cossos més adossats, amb cobertes d'un sol vessant, i una petita volta de maó situada al terra.

La construcció, bastida en pedra lligada amb morter, presenta el parament de la façana principal arrebossat i pintat.

És una construcció industrial del segle XIX que engloba tant la farinera com l'habitatge on habita la família que el feia servir. Correspon a l'etapa de creixement de Pont de Molins entre el final del segle XIX i el segle XX degut a les bones vies de comunicació i a la seva proximitat amb Figueres. Històricament, les masies disperses aprofitaven els recursos hidràulics de la Muga.

 

Més informació

Ctra. de Pont de Molins a Boadella

Telèfon: 972 52 92 64

http://www.pontdemolins.cat

ajuntament@pontdemolins.cat

Situació

Visitable Senyalitzat

Com arribar-hi
Galeria d'imatges Molí d'en Jordà Molí d'en Jordà Molí d'en Jordà Molí d'en Jordà Molí d'en Jordà
 
 
 

Copyright 2010 Pont de Molins

Pl. Dr. Jordi Cuffí Casellas, 1 · 17706 Pont de Molins · Tel. 972529264 ·

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: municipi_mail [file] => /usr/home/ajuntaments.salines-bassegoda.org/web/plantilla.php [line] => 86 )